Pita z jagodami in breskvami
Breskve
so moje magdalenice za poletje. Sveže
breskve v granoli s kefirjem, breskova pita s čokolado, breskve kar tako …
Tokrat so se znašle v družbi jagod v osvežilni super enostavni poletni piti z jagodami in breskvami.
Prilagam
recept in seveda fotografije.
Potrebujemo
piškotno
podlago (ali pa po želji kakšno drugo podlago za sladke pite)
250
g maskarponeja
350–400
g grškega jogurta
žlica
sladkorja v prahu ali pa ne
dve
breskvi
lonček
jagod
listki
mete za okras
okrogel
pekač, premera pribl. 26 cm
Postopek
Najprej
naredimo poljubno sladko podlago za pite. Jaz nimam nič proti piškotni podlagi.
Če razmišljate enako, prilagam že znani recept zanjo.
Piškotna
podlaga
350 g poljubnih piškotov zmeljemo v mešalniku, jim
dodamo 3 žličke kakava, ščepec cimeta in klinčkov in 75 g stopljenega masla.
Vse skupaj dobro premešamo in stresemo v model za pite. D(r)obljenec s prsti dobro pritisnemo ob dno
in stene modela in damo za 10 minut v pečico na 150 ֯C.
Nato
počakamo, da se podlaga dobro ohladi in nadaljujemo z nadevom oz. s prelivom.
Maskarpone,
grški jogurt in sladkor premešamo in vlijemo v model. Z žlico poravnamo. Pita
je že skoraj končana. Le še domišljiji pustimo prosto pot in jo poljubno
okrasimo z narezanimi breskvami in jagodami. Za osvežilno piko na i dodamo
listke mete. Do postrežbe hranimo v hladilniku.
Tale
pita je pri nas v dveh dneh dvakrat nastala in takoj dvakrat izginila in danes
je tretji dan … 😊 Dober tek!
Kako dobro in lepo zgleda !
OdgovoriIzbriši