Pita z jagodami in breskvami


Breskve so moje magdalenice za poletje. Sveže breskve v granoli s kefirjem, breskova pita s čokolado, breskve kar tako … Tokrat so se znašle v družbi jagod v osvežilni super enostavni poletni piti z jagodami in breskvami.
Prilagam recept in seveda fotografije.

Potrebujemo
piškotno podlago (ali pa po želji kakšno drugo podlago za sladke pite)
250 g maskarponeja
350–400 g grškega jogurta
žlica sladkorja v prahu ali pa ne
dve breskvi
lonček jagod
listki mete za okras
okrogel pekač, premera pribl. 26 cm

Postopek
Najprej naredimo poljubno sladko podlago za pite. Jaz nimam nič proti piškotni podlagi. Če razmišljate enako, prilagam že znani recept zanjo.

Piškotna podlaga
350 g poljubnih piškotov zmeljemo v mešalniku, jim dodamo 3 žličke kakava, ščepec cimeta in klinčkov in 75 g stopljenega masla. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo v model za pite.  D(r)obljenec s prsti dobro pritisnemo ob dno in stene modela in damo za 10 minut v pečico na 150 ֯C.

Nato počakamo, da se podlaga dobro ohladi in nadaljujemo z nadevom oz. s prelivom.
Maskarpone, grški jogurt in sladkor premešamo in vlijemo v model. Z žlico poravnamo. Pita je že skoraj končana. Le še domišljiji pustimo prosto pot in jo poljubno okrasimo z narezanimi breskvami in jagodami. Za osvežilno piko na i dodamo listke mete. Do postrežbe hranimo v hladilniku.

Tale pita je pri nas v dveh dneh dvakrat nastala in takoj dvakrat izginila in danes je tretji dan …  😊 Dober tek!
 


 



Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave