Med tisočletnimi oljkami
Kje? Otog Pag, Hrvaška.
Kdaj? Poleti, ko je tudi morje toplo.
Obiskati Lun je vredno zaradi več razlogov: malo turistov (malo domačinov), mir in umirjenost, mestoma celo spokojnost, edinstven nasad tisočletnih oljk (najstarejša raste že uradno 1500 let, neuradno še več), na tako majhnem kraju izvirna in okusna kulinarična ponudba, poleg urejenih betonskih peščen košček plaže s sončnim zahodom in še kaj.
Kdaj? Poleti, ko je tudi morje toplo.
Obiskati Lun je vredno zaradi več razlogov: malo turistov (malo domačinov), mir in umirjenost, mestoma celo spokojnost, edinstven nasad tisočletnih oljk (najstarejša raste že uradno 1500 let, neuradno še več), na tako majhnem kraju izvirna in okusna kulinarična ponudba, poleg urejenih betonskih peščen košček plaže s sončnim zahodom in še kaj.
V lunjskem nasadu tisočletnih oljk. |
Kraj razvajanja brbončic, levo na sredini celo presna tortica Lunjsko sunce. |
v cem so oljke podobne ljudem? ko se starajo, grejo zgolj v sirino, nic pa v visino:) vsaj po sliki sodec..
OdgovoriIzbrišiV Lunu smo bili z družino leta 1996 in se še živo spominjam orjaških oljk. Upam, da ste degustirali tudi pravi paški sir, njam!
OdgovoriIzbriši