Borovničev puding s semeni chia
Prišel je čas borovnic. Mogoče jih nabirate sami, mogoče jih za vas drugi, samo še nekaj časa jih bomo lahko jedli sveže.
Tokrat predstavljam res enostaven recept za borovničev puding brez želatine, mleka, škroba ..., a zato zdrav in okusen. In kar je še nezanemarljivo: enakovredno se ga da pripraviti iz zamrznjenih borovnic, kar pomeni skozi celo leto.
Sestavine
V kozici z debelim dnom na hitro pokuhljamo borovnice, dodamo semena chia, ki imajo zgoščevalno vlogo, in na koncu sladkor in cimet. Vse skupaj kuhljamo okoli 5 minut. Zamrznjenim borovnicam navadno ni treba dodati vode, svežim mogoče na začetku kakšno žlico ali dve, da se ne prijemlje na posodo.
Še precej tekoče prelijemo v steklene posodice ali v modelčke, kot sem tokrat storila jaz.
Ko je ohlajeno, lahko dodamo stepeno smetano.
Tokrat predstavljam res enostaven recept za borovničev puding brez želatine, mleka, škroba ..., a zato zdrav in okusen. In kar je še nezanemarljivo: enakovredno se ga da pripraviti iz zamrznjenih borovnic, kar pomeni skozi celo leto.
Sestavine
- 1/2 litra borovnic
- 2-3 žlice semen chia
- sladkor po okusu
- po okusu npr. cimet (za zimsko različico)
V kozici z debelim dnom na hitro pokuhljamo borovnice, dodamo semena chia, ki imajo zgoščevalno vlogo, in na koncu sladkor in cimet. Vse skupaj kuhljamo okoli 5 minut. Zamrznjenim borovnicam navadno ni treba dodati vode, svežim mogoče na začetku kakšno žlico ali dve, da se ne prijemlje na posodo.
Še precej tekoče prelijemo v steklene posodice ali v modelčke, kot sem tokrat storila jaz.
Ko je ohlajeno, lahko dodamo stepeno smetano.
Tik pred serviranjem lahko damo puding za 10, 15 minut v zamrzovalnik in dobimo poletno osvežitev. |
LEPO ZA OČI, ŽELODEC IN TUDI ZDRAVILNO. ČE IMAŠ TEŽAVE S PREBAVO.
OdgovoriIzbrišiSuper! Lepo si ga prezentirala.
OdgovoriIzbriši