Cakepops po domače

Najprej – po domače bi jih poimenovali lizike na palčkah. Ali kroglice, poreče kdo. Zaenkrat naj bodo kar cakepops.
Niso tako umetelne kot na fotografijah profesionalcev in ne tako všečne kot npr. v trgovinah, a pri otrocih pričarajo odlično vzdušje pričakovanja med pripravo in zagotovljen uspeh na koncu.

Sestavine za kroglice
- pečen biskvit iz dveh jajc
- 35 g stopljene čokolade
- malo nastrgane pomarančne lupinice
- malo mleka/…

Obliv in dodatki
- stopljena čokolada
- palčke
- narezana pistacija (lešniki, orehi), kokos, jedilne perlice, mrvice, okraski …

Pečen in ohlajen biskvit nadrobimo na drobne koščke. Dodamo mu stopljeno čokolado, pomarančno lupinico in curek mleka ter vse skupaj dobro pregnetemo. Dobiti moramo tako testo, iz katerega se da lepo oblikovati kroglice.
Kroglice položimo na pladenj ali krožnik, vanje zapičimo palčke in jih za kakšno uro postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik (ali kar na balkon, zdaj ko letni čas dopušča).

Za obliv stopimo čokolado (temno ali belo, po želji), v katero pomakamo kroglice. Posujemo jih s poljubnim posipom. Tako narejene cakepops zapičimo v stiroporno podlago, da se posušijo.
Sila enostavno, a mamljivo in prepričljivo!




Komentarji

Priljubljene objave