Mafini, preoblečeni v cupcakes

Eno je gotovo – velik del všečnosti pri cupcakesih je vizualna privlačnost. Oblika, barve, dodatki … Ni nujno, da je to, kar občudujemo na fotografijah, tudi tako okusno, kot izgleda.

Ampak recept za tokratne čokoladne mafine, našemljene v cupcakes, dosega vsa pričakovanja. Okus velikokrat celo preseže izgled.




Sestavine za mafine
·        200 g moke (žal je okus najboljši, če uporabimo belo moko, lahko pa se potolažimo, da se o okusih ne razpravlja)
·        150 g naribane kvalitetne jedilne čokolade
·        50 g sladkorja
·        ½ zavojčka vinskega kamna
·        60 g stopljenega masla
·        1 jajce in
·        1,5–2 dl kefirja

Priprava
Jajce in sladkor penasto umešamo, dodamo maslo, čokolado, moko, vinski kamen in kefir. Lahko uporabimo tudi tekoči jogurt, toda sama sem v gospodinjstvu bolj naklonjena kefirju.
V posodice za mafine damo po žlico mase. Na 180–200 °C pečemo približno 20 minut.
Ko so pečeni, jih ohladimo na mrežici. (Če jih nameravamo okrasiti s 'kapico'. Če ne, jih pojemo še tople, ker so taki najboljši.)

Sestavine za 'kapice'
·        nekaj žlic maskarponeja
·        sveže stisnjen sok skodelice malin (ali borovnic …)
·        pest malin za okras (ali borovnic …)

Priprava
Maskarpone dobro premešamo in mu dodamo sok malin. Sama sem ga pretlačila skozi cedilo. Nadevamo ga v vrečko za krasitev in nabrizgamo na mafine. Okrasimo z malinami.
V poletnem času mafine oz. cupcakese postavimo v hladilnik.
Ponudimo precej samozavestno, ker so najmanj zelo okusni, če ne božanski.

Komentarji

Priljubljene objave