Mafini, preoblečeni v cupcakes
Eno je gotovo – velik del všečnosti pri cupcakesih je vizualna privlačnost. Oblika, barve, dodatki … Ni
nujno, da je to, kar občudujemo na fotografijah, tudi tako okusno, kot izgleda.
Ampak recept za tokratne čokoladne mafine, našemljene v
cupcakes, dosega vsa pričakovanja. Okus velikokrat celo preseže izgled.
Sestavine za mafine
·
200
g moke (žal je okus najboljši, če uporabimo belo moko,
lahko pa se potolažimo, da se o okusih ne razpravlja)
·
150
g naribane kvalitetne jedilne čokolade
·
50
g sladkorja
·
½ zavojčka vinskega kamna
·
60
g stopljenega masla
·
1 jajce in
·
1,5–2 dl kefirja
Priprava
Jajce in sladkor penasto umešamo, dodamo maslo, čokolado,
moko, vinski kamen in kefir. Lahko uporabimo tudi tekoči jogurt, toda sama sem
v gospodinjstvu bolj naklonjena kefirju.
V posodice za mafine damo po žlico mase. Na 180–200 °C
pečemo približno 20 minut.
Ko so pečeni, jih ohladimo na mrežici. (Če jih nameravamo
okrasiti s 'kapico'. Če ne, jih pojemo še tople, ker so taki najboljši.)
Sestavine za 'kapice'
·
nekaj žlic maskarponeja
·
sveže stisnjen sok skodelice malin (ali borovnic
…)
·
pest malin za okras (ali borovnic …)
Priprava
Maskarpone dobro premešamo in mu dodamo sok malin. Sama sem
ga pretlačila skozi cedilo. Nadevamo ga v vrečko za krasitev in nabrizgamo na
mafine. Okrasimo z malinami.
V poletnem času mafine oz. cupcakese postavimo v hladilnik.
Ponudimo precej samozavestno, ker so najmanj zelo okusni, če ne božanski.
Komentarji
Objavite komentar