Torta v pomladnih oblačilih
Sestavine za
biskvit
- model za
peko torte, premera 20 cm
- 4 jajca
- 100 g moke
- 20 g kakava
- 90 g
sladkorja
- ¼ vrečke
pecilnega praška (vinski kamen)
Sestavine za
kremo z dodatki
- 250 g
maskarponeja
- 100 g temne čokolade
- pest jagod
Poljuben obliv
Priprava
Biskvit lahko
spečemo že dan prej, da se nam naslednji dan ne mudi preveč. Beljake ločimo od
rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem,
da narastejo na dvojno prostornino. Dodamo moko in kakav s kančkom pecilnega
praška in vse skupaj dobro zmešamo.
Vlijemo v
tortni model (prej ga namažemo z maslom ali obložimo s papirjem za peko) in
pečemo na 190 ֯C
približno 30 minut. Ali je biskvit pečen, preverimo z iglo ali vilicami.
Ko je biskvit
pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežemo. Če se nam je na vrhu naredila 'kapa',
jo odrežemo in porabimo za npr. cake-pops.
V maskarpone vmešamo stopljeno čokolado. Počakamo, da se ohladi.
Prvo plast
biskvita položimo na krožnik ali pladenj in ga napojimo s pomarančnim sokom.
Nato namažemo s prvo plastjo maskarponejeve kreme. Vanjo nežno vtisnemo na koščke narezane jagode. Navlažimo drugo plast biskvita in jo
položimo na prvo plast kreme z jagodami. Ponovimo postopek s kremo in jagodami. Prekrijemo z zadnjo plastjo biskvita.
Prelijemo s poljubnim prelivom. Jaz sem svojega v zelenorumeni barvi okrasila s pomladnimi cvetki.
Komentarji
Objavite komentar