Torta v pomladnih oblačilih


Sestavine za biskvit
- model za peko torte, premera 20 cm
- 4 jajca
- 100 g moke
- 20 g kakava
- 90 g sladkorja
- ¼ vrečke pecilnega praška (vinski kamen)

Sestavine za kremo z dodatki
- 250 g maskarponeja
- 100 g temne čokolade
- pest jagod

Poljuben obliv


Priprava
Biskvit lahko spečemo že dan prej, da se nam naslednji dan ne mudi preveč. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, da narastejo na dvojno prostornino. Dodamo moko in kakav s kančkom pecilnega praška in vse skupaj dobro zmešamo.
Vlijemo v tortni model (prej ga namažemo z maslom ali obložimo s papirjem za peko) in pečemo na 190 ֯C približno 30 minut. Ali je biskvit pečen, preverimo z iglo ali vilicami.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežemo. Če se nam je na vrhu naredila 'kapa', jo odrežemo in porabimo za npr. cake-pops.

V maskarpone vmešamo stopljeno čokolado. Počakamo, da se ohladi.

Prvo plast biskvita položimo na krožnik ali pladenj in ga napojimo s pomarančnim sokom. Nato namažemo s prvo plastjo maskarponejeve kreme. Vanjo nežno vtisnemo na koščke narezane jagode. Navlažimo drugo plast biskvita in jo položimo na prvo plast kreme z jagodami. Ponovimo postopek s kremo in jagodami. Prekrijemo z zadnjo plastjo biskvita.

Prelijemo s poljubnim prelivom. Jaz sem svojega v zelenorumeni barvi okrasila s pomladnimi cvetki.






 

Komentarji

Priljubljene objave