Čokoladni mafini s praženimi lešniki
Po ljudskem reku bolje drži ga nego lovi ga je mesec bolje končati z nečim sladkim, čeprav december po prav tako ljudskem izročilu veliko obeta ...
Sladko, a ne presladko, tokrat bolj za ljubitelje grenke čokolade in praženih lešnikov.
Uporabite priljubljen recept za čokoladne mafine in npr. slabo tretjino količine moke nadomestite z mletimi praženimi lešniki. Sila preprosto - sama lešnike na hitro brez maščobe prepražim na ponvi, počakam, da se malo ohladijo, povaljam med rokami in jih kolikortoliko oluščim. Nato lešnike vržem v svoj multipraktik in zmeljem. Tudi količino sladkorja krepko prilagodim, namesto vsaj polovice uporabim grenak kakav.
Čokoladni mafini s praženimi lešniki
Sladko, a ne presladko, tokrat bolj za ljubitelje grenke čokolade in praženih lešnikov.
Uporabite priljubljen recept za čokoladne mafine in npr. slabo tretjino količine moke nadomestite z mletimi praženimi lešniki. Sila preprosto - sama lešnike na hitro brez maščobe prepražim na ponvi, počakam, da se malo ohladijo, povaljam med rokami in jih kolikortoliko oluščim. Nato lešnike vržem v svoj multipraktik in zmeljem. Tudi količino sladkorja krepko prilagodim, namesto vsaj polovice uporabim grenak kakav.
Čokoladni mafini s praženimi lešniki
- 200 g moke
- 100 g mletih praženih lešnikov
- 2 žlički pecilnega praška
- 80 g kakava
- 125 g masla
- 60 g sladkorja (lahko bi ga bilo vsaj 100 g)
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 50 g čokoladnih kapljic
Komentarji
Objavite komentar