Čokoladni mafini s praženimi lešniki

Po ljudskem reku bolje drži ga nego lovi ga je mesec bolje končati z nečim sladkim, čeprav december po prav tako ljudskem izročilu veliko obeta ...


Sladko, a ne presladko, tokrat bolj za ljubitelje grenke čokolade in praženih lešnikov.
Uporabite priljubljen recept za čokoladne mafine in npr. slabo tretjino količine moke nadomestite z mletimi praženimi lešniki. Sila preprosto - sama lešnike na hitro brez maščobe prepražim na ponvi, počakam, da se malo ohladijo, povaljam med rokami in jih kolikortoliko oluščim. Nato lešnike vržem v svoj multipraktik in zmeljem. Tudi količino sladkorja krepko prilagodim, namesto vsaj polovice uporabim grenak kakav.

Čokoladni mafini s praženimi lešniki
  • 200 g moke
  • 100 g mletih praženih lešnikov
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 80 g kakava
  • 125 g masla
  • 60 g sladkorja (lahko bi ga bilo vsaj 100 g)
  • 2 jajci
  • 1,5 dl mleka
  • 50 g čokoladnih kapljic
Vse skupaj zmešamo, damo v pripravljene modelčke in za 20 do 25 minut v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija.

Komentarji

Priljubljene objave