Dorina pomarančno-čokoladna torta

Ljudje prihajajo in grejo. Nekateri se za trenutek ustavijo, z nekaterimi si delimo kakšno izkušnjo več, mnogo pa je takih, ki bi jim lahko rekli mimoidoči. Pa sploh ni nujno, da so zato v našem življenju nepomembni. Nekakšno sporočilo nam le prinašajo.

V našo razširjeno družino je pred leti stopila Dora. Nenadno, skoraj tako, kot je nato odšla. Ostala pa je njena pomarančno-čokoladna torta, za katero nam je velikodušno razodela recept, potem ko si nismo in nismo mogli dovolj polizati prstov.
Hvala, Dora!


Pomarančno-čokoladna torta 
– brez moke, odlična za prihajajoči decembrski čas
Za biskvit potrebujemo:
- 20 dag mletih orehov
- 30 dag sladkorja
- 8 jajc
- žlica piškotnih drobtin (zdrobi piškot ali dva)
- 10 dag naribane čokolade
- ena velika ekopomaranča, zmešana v kašo z olupki vred
- ščep pecilnega praška (po želji)

Za obliv potrebujemo 150 g čokolade.

Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake pa stepamo s sladkorjem, da penasto narastejo. Dodamo ostale sestavine. Na koncu rahlo vmešamo še beljakov sneg.
Tortni model obložimo s peki papirjem, maso vlijemo v model in na 200°C pečemo (skoraj) eno uro (preverimo s pletilko).

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga po želji preložimo na servirni krožnik, nato pa ga prelijemo s stopljeno čokolado. Jaz jo še zmeraj stopim le z nekaj žličkami vode.

Postrežemo s stepeno smetano.











Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave