Dorina pomarančno-čokoladna torta
Ljudje prihajajo in grejo.
Nekateri se za trenutek ustavijo, z nekaterimi si delimo kakšno izkušnjo več,
mnogo pa je takih, ki bi jim lahko rekli mimoidoči.
Pa sploh ni nujno, da so zato v našem življenju nepomembni. Nekakšno sporočilo
nam le prinašajo.
V našo razširjeno družino je pred
leti stopila Dora. Nenadno, skoraj tako, kot je nato odšla. Ostala pa je njena
pomarančno-čokoladna torta, za katero nam je velikodušno razodela recept, potem
ko si nismo in nismo mogli dovolj polizati prstov.
Hvala, Dora!
Pomarančno-čokoladna torta
– brez moke, odlična za
prihajajoči decembrski čas
Za biskvit potrebujemo:
- 20 dag mletih orehov
- 30 dag sladkorja
- 8 jajc
- žlica piškotnih drobtin (zdrobi
piškot ali dva)
- 10 dag naribane čokolade
- ena velika ekopomaranča,
zmešana v kašo z olupki vred
- ščep pecilnega praška (po
želji)
Za obliv potrebujemo 150 g čokolade.
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov. Iz
beljakov naredimo sneg, rumenjake pa stepamo s sladkorjem, da penasto
narastejo. Dodamo ostale sestavine. Na koncu rahlo vmešamo še beljakov sneg.
Tortni model obložimo s peki
papirjem, maso vlijemo v model in na 200°C pečemo (skoraj) eno uro (preverimo s
pletilko).
Ko je biskvit pečen in ohlajen,
ga po želji preložimo na servirni krožnik, nato pa ga prelijemo s stopljeno
čokolado. Jaz jo še zmeraj stopim le z nekaj žličkami vode.
Postrežemo s stepeno smetano.
Bom poskusila :)
OdgovoriIzbrišiPoskusi in poročaj! :)
Izbriši